Drinkkiklubi.com | Juomapeli > Johku
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Juomapeli - Johku

Johku

(Johannan juomapeli, #nakkiservo -juomapeli)

0.0/5 (0.0/5)

Kategoria

Pelaajia3 - 12
Keskeiset pelivälineetPelikortit
Tarvittavat taidotMuisti, Kestävyys, Verbaalisuus, Tuuri
IntensiteettiKorkea

Tarvittavat pelivälineet

  • Korttipakka 1-3
  • Jakaja
  • Shottilasi 2-4

Kuvaus

Korteilla pelattava erittäin hauskaksi ja monipuoliseksi todettu juomapeli, joka sopii moneen tilanteeseen. Suositellaan pelattavaksi jokseenkin tutulla porukalla ja miedoiksi blandatuilla juomilla.

Alkuasetelma

Pelaajat istuvat pöydän ääressä, lattialla tai missä tahansa, mihin on mahdollista lätkiä kortteja siten, että kaikki näkevät laskettavat kortit. Yhdellä pakalla pelattaessa maksimimääräksi suositellaan 6-7 pelaajaa. Voidaan laajentaa myös vieläkin suuremmalle joukolle pakkoja lisäämällä. Jakaja, eli pelinjohtaja jakaa jokaiselle neljä sattumanvaraista korttia kaikkien nähtäville (ässät ja jokerit sekoitetaan takaisin pakkaan ja korvataan muilla korteilla. Pöydällä ei myöskään saa olla neljää samaa numeroa (kahdella pakalla kahdeksaa ja niin edespäin).

Säännöt

  1. Jakaja jakaa kortteja yksitellen (=kierroksittain) pöytään. Jakajan lausuman numeron mukaisesti jokainen pelaaja juo/määrää jonkun juomaan valitun määrän, mikäli hänellä on edessään sama numero kuin jaetussa kortissa.
  2. Kierroksilla 1-5 toimitaan seuraavasti: Kierros 1 - jakaja sanoo kuuluvalla äänellä "Ottaa yhden!" -> jokainen ottaa yhden "huikan" juomastaan. Kierros 2 - "Ottaa kaksi!" -> jokainen ottaa kaksi "huikkaa" juomastaan. Kierroksella 5 otetaan luonnollisesti viisi.
  3. Kierroksilla 6-10 toimitaan seuraavasti: Kierros 6 - "Antaa yhden!" ja antaa myös ko. korttinsa pelaajalle (tässä tapauksessa voi saada yli 3 samaa numeroa), Kierros 10 "Antaa viisi!". Sitten aloitetaan taas kierroksesta 1 ja jatketaan, kunnes pakka loppuu.
  4. Mikäli pelaajalla on kaksi tai useampia samaa korttia, niin joutuu hän ottamaan tai antamaan kaksinkertaisen määrän huikkia. Antaessa annetaan tällöin molemmat kortit.
  5. Ässän osuessa pöytään kukaan ei juo, mutta shottilasi täytetään kaikkien pelissä mukana olevien juomilla tasaisesti siten, että syntyy sekasotku (special-shotti). Seuraava / seuraavat, joille juomavuoro osuu / annetaan jonkin kortin myötä, joutuvat juomaan kaadetun juoman tasan. 2-4 peräkkäisen ässän sattuessa kaadetaan jokaista kohti special-shotti ja juomat jaetaan samalla tapaa.
  6. Tässä juomapelissä on ollut tapana käyttää myös ns. herrasmies- ja naissääntöjä, joista rankaistaan kahdella "huikalla": 1. Ei kiroilua millään kielellä, 2. Ei kanssapelaajien osoittelua, 3. Ei numeraaleja millään kielellä (esim. sormilla voi toki näyttää), 4. Ei pelaajien nimiä, yhteisesti tunnettuja lempinimiä tms. (voidaan keksiä uusia, kuten "isonenäinen ystäväni" tai "herra raitapaita"). Pahimman itsetuhon saa aikaan huutamalla vaikkapa "Anttipas juo kuusi, perkele!" häntä samalla osoittaen -> 8 rangaistushuikkaa.
  7. Jokerin tullessa esiin pakasta on jakajalla suuri rooli. Hänen on keksittävä uusi sääntö tai muokattava selvästi jotakin vanhaa. Hyvä jakaja voi tehdä pelistä todella viihdyttävän juuri jokerien avulla.

Lisätiedot

"Huikka" -sanan merkitys voidaan sopia porukalla tai jokainen voi päättää siitä itse. Kymmenen huikan ei tarvitse tarkoittaa pullollista olutta, mutta se voi toki olla enemmänkin.

Jokereita voidaan lisätä lisää pakkaan etenkin alkuillasta, jotta peli olisi haasteellisempaa ja aktiivisempaa pelaajille. Tyypillisiä jokerisääntöjä ovat "Juominen sallittu vain vasemmalla kädellä", "Aina ennen juontia sanottava 'Salud!'", "Ennen juontia tehtävä jotakin" jne. Myös erilaiset puhumista rajoittavat säännöt toimivat sosiaalisessa porukassa. Hyvä jakaja arvioi porukan ominaisuuksia ja käyttää niitä hyväkseen sääntöjä nimetessään.

Lisännyt: akabane | Näytetty: 8741 | Päivitetty: 16.09.2008 15:36