Drinkkiklubi.com | Hedelmät ja marjat > Appelsiini
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Appelsiini

Appelsiini

» Kommentit 0 kpl

» Appelsiini - reseptit

Alunperin appelsiini on kotoisin Kiinasta. Eurooppaan se tuotiin 1550-luvulla. Appelsiinin laajamittaisempi viljely aloitettiin Espanjassa kuitenkin vasta 1790-luvulla ja Italiassa sata vuotta myöhemmin. Nykyään appelsiineja viljellään monin puolin maailmaan.

Appelsiini on tärkein sitrushedelmä. Sillä on sitrushedelmille tyypillinen nahkea kuori ja lohkoinen hedelmäliha. Hedelmälihan ja kuoren väri vaihtelee. On olemassa keltaisia appelsiineja ja punaisia veriappelsiineja. Veriappelsiinien punaisuusaste vaihtelee. Puoliveriappelsiinien hedelmäliha on punainen ja kuori keltainen. Täysveriappelsiineissa sekä kuori että hedelmäliha ovat punaisia. Kaksoisveriappelsiineissä on punaisen kuoren ja hedelmälihan lisäksi vielä punainen mehu. Veriappelsiinien väri vaihtelee riippuen puusta, puun osasta, satokaudesta ja ilmastosta. Kaikki appelsiinit sisältävät runsaasti C-vitamiinia.

Appelsiinit säilyvät parhaiten viileässä, +4 - +6 asteessa. Appelsiini on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.

Lähde: Kotimaiset kasvikset ry

Katso myös: Ravintoarvot, Appelsiini, punnittu kuorineen (Fineli) | Ravintoarvot, Appelsiini kuorittu (Fineli) | Ravintoarvot, Appelsiinitäysmehu (Fineli)