Drinkkiklubi.com | Hedelmät ja marjat > Aprikoosi
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Aprikoosi

Aprikoosi

» Kommentit 0 kpl

» Aprikoosi - reseptit

Aikaisemmin aprikoosin uskottiin olevan peräisin Armeniasta, mikä näkyy hedelmän latinalaisessa nimessäkin. Uudempi tutkimus on kuitenkin osoittanut oikean kotimaan olevan Kiina, jossa aprikooseja on viljelty jo noin 4000-5000 vuotta sitten. Nykyään aprikooseja viljellään paljon Välimeren alueella, Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Aprikoosin punakeltaiset hedelmät muistuttavat luumuja, mutta ovat yleensä nukkapintaisia. Niiden kyljessä on ura. Aprikoosin hedelmäliha on mehukasta ja pehmeää, maku aromaattinen ja makea. Kypsä hedelmä on pehmeä, mehukas ja raikas.

Paras säilytyslämpötila aprikoosille on +0 - +2 astetta. Kypsänä aprikoosi ei kestä pitkää säilytystä. Aprikoosi tuottaa runsaasti etyleeniä, jota syntyy kasvien hengityksessä. Aprikoosia ei siis kannata säilyttää sellaisten kasvisten läheisyydessä, jotka kärsivät etyleenistä.

Lähde: Kotimaiset kasvikset ry

Katso myös: Ravintoarvot, Aprikoosi, keskiarvo, punnittu kivineen (Fineli) | Ravintoarvot, Aprikoosi, keskiarvo, kivetön (Fineli) | Ravintoarvot, Aprikoosi kuivattu (Fineli)