Drinkkiklubi.com | Hedelmät ja marjat > Banaani
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Banaani

Banaani

» Kommentit 0 kpl

» Banaani - reseptit

Banaani on yksi maailman vanhimpia viljelykasveja. Se on kotoisin Kaakkois-Aasian trooppisilta alueilta. Nykyään sitä viljellään maailman kaikilla trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Banaanikasvi on yrtti, joka kasvaa 4-10 metriä korkeaksi, tuottaa hedelmää kerran ja kaadetaan ainoan sadon jälkeen.

Banaanit poimitaan vihreinä ja tuodaan Suomeen raakoina. Vasta täällä ne kypsennetään. Kypsän banaanin kuori on keltainen ja siinä on pieniä ruskeita pilkkuja. Banaanin hedelmäliha on pehmeää, maultaan täyteläistä ja makeaa.

Sitruunanmehu säilyttää kuoritun banaanin vaalen värin, joka tummuu muuten nopeasti.

Banaanit säilytetään huoneenlämmössä +14 - +18 asteessa. Niitä ei missään nimessä saa laittaa jääkaappiin, sillä kylmässä niiden kuori harmaantuu ja maku katoaa. Banaani tuottaa runsaasti etyleeniä, jota syntyy kasvien hengityksessä. Banaania ei siis kannata säilyttää sellaisten kasvisten läheisyydessä, jotka kärsivät etyleenistä.

Lähde: Kotimaiset kasvikset ry

Katso myös: Ravintoarvot, Banaani punnittu kuorineen (Fineli) | Ravintoarvot, Banaani kuorittu (Fineli) | Ravintoarvot, Banaanilastu, kuivattu banaani (Fineli)