Drinkkiklubi.com | Väkevät viinat > Rommi (Vaalea)
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Rommi (Vaalea)

Rommi (Vaalea)

» Kommentit 0 kpl

» Rommi (Vaalea) - reseptit

Rommi on sokeriruo'osta valmistettava alkoholijuoma. Rommit jakautuvat kahteen pääluokkaan sen mukaan onko ne valmistettu sokeriruo'on mehusta vai melassista.

Rommina myydään myös pirtusta, vedestä sekä väri- ja makuaineista tehtyjä sekoituksia. Näiden ulkonäkö ja maku muistuttavat rommia, mutta niiden valmistustapa eroaa täysin perinteisestä rommista. Myös joihinkin "oikeisiin" rommeihin (varsinkin halvempiin) lisätään keinotekoisia väri- ja makuaineita. Rommin alkoholipitoisuus on tyypillisesti noin 40 tilavuusprosenttia, mutta erityisväkevissä rommeissa se voi olla yli 70.

Rommin valmistus alkoi eurooppalaisten viedessä Karibian merelle sokeriruo'on, missä se kasvoi erityisen hyvin. Karibian meren saarilla aloitettiin sokerin valmistus, ja huomattiin, että valmistuksessa jäljelle jäänyt melassi saatiin käymään. Käynyt melassi tislattiin ja tuloksena saatiin rommia. Nimi rommi tuli sanasta rumballion, mikä tarkoittaa 'elämöintiä' tai 'meteliä'.

Tislauksen jälkeen rommi on tulisen ja raa'an makuista, minkä vuoksi useimmiten rommi ikäännytetään, jolloin sen maku muuttuu pehmeämmäksi ja hienommaksi. Nykyään rommi ikäännytetään useimmiten tammitynnyreissä. Ikäännyttäminen voi viedä yhdestä kolmeenkymmeneen vuotta tai jopa kauemmin. Ikäännyttämisen aikana rommista tulee ensin kullanväristä ja myöhemmin tummemman ruskeata.

Vaaleat rommit ovat rommeja, joita ei ole tislauksen jälkeen ikäännytetty ollenkaan. Näitä käytetään lähinnä drinkkien pohjana.

Lähde: Wikipedia

Alakategoriat: Rommi (Ananas), Rommi (Appelsiini), Rommi (Banaani), Rommi (Kirsikka), Rommi (Kookos), Rommi (Mango), Rommi (Omena), Rommi (Sitrus), Rommi (Vadelma), Rommi (Vanilja), Rommi (Vesimeloni)