Drinkkiklubi.com | Väkevät viinat > Tequila
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Tequila

Tequila

» Kommentit 0 kpl

» Tequila - reseptit

Tequila valmistetaan siniagave-kasvin (Agave azul) ytimestä, joka jää jäljelle kun kasvin miekkamaiset lehdet leikataan pois. Agave sotketaan usein kaktuksiin, vaikka se kuuluu liljakasveihin. Kasvin ytimestä puristetaan mehua, jonka annetaan käydä, minkä jälkeen mehu tislataan kahdesti. Tequilassa täytyy olla vähintään 51% agavea ennen kuin sitä saa kutsua tequilaksi; aito premium tequila on aina 100% agavea.
Tequila on väkevää viinaa ja sen alkoholipitoisuus on yleensä 40%. Tequilan valmistus on hyvin rajoitettua ja valvottua, ja tuotantoalue rajoittuu viiteen maakuntaan, jotka ovat Jalisco, Guanajuanto, Michoacan, Nayaritand ja Tamaulipas.
Tequila jaetaan viiteen kategoriaan:

  • Blanco (White, Silver) ei ole kypsytetty lainkaan, eikä ole lisätty mausteita kuin korkeintaan sokeria

  • Oro (Gold) ei ole kypsytetty lainkaan, mutta on lisätty mausteita, jotka antavat kellertävän värin ja jotka saavat sen muistuttamaan iäkkäämpiä tequiloita
  • Reposado on kypsytetty tammitynnyrissä yli kaksi kuukautta, mutta alle vuoden

  • Añejo on kypsytetty tammitynnyrissä vähintään vuoden, mutta enintään kolme vuotta

  • Extra añejo on kypsytetty tammitynnyrissä vähintään kolme vuotta (uusi kategoria maaliskuusta 2006 alkaen)


Silver tequila nautitaan joko shottina suolan ja sitruunan kera tai osana drinkkejä, resposado "on the rocks", drinkeissä tai aromilasista, ja anejo pääasiassa aromilasista, jossa juoman mausta saa eniten irti. Gold tequila taas nautitaan appelsiinin kanssa.

Lähde: Wikipedia

Yläkategoria: Mezcal

Alakategoriat: Tequila (Gold)