Drinkkiklubi.com | Väkevät viinat > Vodka
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Vodka

Vodka

(Votka, Viina, Koskenkorva, Kossu)

» Kommentit 0 kpl

» Vodka - reseptit

Vodka (venäjästä: во́дка [votka], vodka) on kirkas ja tyypillisesti väritön viina. Sana vodka on venäjän kielen diminutiivi- eli hellittelymuoto sanasta voda, vesi.

Vodkaa valmistetaan nykyään yleensä viljasta, mutta sitä voidaan tislata muistakin tärkkelystä sisältävistä aineksista, esimerkiksi perunasta, maissista tai sokerijuurikkaasta.

Yleisimmät valmistusmaat ovat Venäjä, Puola, Suomi, Yhdysvallat, Kanada ja Ruotsi.

Vodkan valmistus aloitetaan liottamalla vilja veteen ja antamalla sen käydä. Tämän jälkeen prosessin tuote tislataan valmistustavasta riippuen esimerkiksi kolmeen kertaan. Tislaus hävittää aineesta epätoivotut epäpuhtaudet, kuten metanolin. Tislauksen jälkeen tisle laimennetaan veteen, jolloin saadaan 32€47 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävä nestettä. Lopuksi neste suodatetaan aktivoidun puuhiilisuodattimen läpi. Tuloksena syntyy vodkaa.

Vodka-nimellä ei Suomessa saa myydä kuin vettä ja alkoholia sisältäviä juomia. Esimerkiksi Koskenkorva viina ei ole virallisesti vodka, koska siihen on lisätty maun pehmentämiseksi pieni määrä sokeria. Tällä sivustolla nämä tuotteet kuitenkin sisällytetään vodka-kategoriaan, koska teoriassa ero on marginaalinen. Drinkkejä tehdessä on kuitenkin huomioitava, että useat näistä tuotteista sisältävät vodkille epätyypillisiä sivumakuja. Käytä niitä siis harkiten "omalla vastuilla".

Koskenkorvan valmistusprosessi ei noudata perinteistä Vodkan valmistusprosessia, eikä Koskenkorvaa suodateta aktiivihiilellä, kuten monia vodkia.

Lähde: Wikipedia

Alakategoriat: Pontikka, Vodka (Ananas), Vodka (Appelsiini), Vodka (Fisu), Vodka (Greippi), Vodka (Karpalo), Vodka (Kirsikka), Vodka (Lime), Vodka (Mandariini), Vodka (Mango), Vodka (Mansikka), Vodka (Melooni), Vodka (Mustaherukka), Vodka (Mustikka), Vodka (Omena), Vodka (Persikka), Vodka (Pippuri), Vodka (Puolukka), Vodka (Päärynä), Vodka (Salmiakki), Vodka (Sitruuna), Vodka (Vadelma), Vodka (Vanilja)

Katso myös: Ravintoarvot, Viina kirkas, vodka (Fineli)


Tuote LaskevaAlkoholiValmistaja
Absolut Vodka

40%

Pernod Ricard
Baron Rosen Vodka

40%

Liviko
Danzka vodka

40%

N/A
Dry Vodka

40%

Altia
Finlandia Vodka

40%

Altia
Grey Goose

40%

Bacardi
Hundijala Vesi

80%

Onistar
Kalashnikov

40%

N/A
Koskenkorva Viina

38%

Altia
Koskenkorva Vodka

40%

Altia
Leijona Viina

32%

N/A
Russian Standard

40%

N/A
Saaremaa Vodka

40%

N/A
Smirnoff Vodka

37.5%

Pierre Smirnoff
Stolichnaya Vodka

37.5%

Sojuzplodimport
Talu Viin

40%

N/A
Vergi Vodka

40%

Liviko
Viru Valge

40%

Liviko
Wodka Magic Ice

37.5%

Sodiko
Zubrowka

40%

N/A
1 - 20 / 20 kpl