Drinkkiklubi.com | Sekahedelmälimsa > Pommac
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Pommac - hinta ja tuotetiedot

Tuotekuvaus

Aidosta hedelmistä ja marjoista valmistettu Pommac on maamme vanhin edelleen valmistettava virvoitusjuoma. Ruotsissa Pommacia on valmistettu vuodesta 1919 alkaen, Suomeen juoma saapui ensi kerran 1930-luvun alussa. Juoma on pitänyt pintansa tähän päivään asti ja oli vuonna 2001 Suomen kymmenenneksi suosituin virvoitusjuoma noin kahden prosentin markkinaosuudella. Hartwall on toiminut Pommacin pullottajana vuodesta 1950 lähtien ja vuoden 2001 lopulla Hartwall osti Pommac-tavaramerkin oikeudet Suomessa.

Valmistukseen käytetään seitsemää eri hedelmää ja marjaa; omenaa, appelsiinia, mustaviinimarjaa, ananasta, vadelmaa, sitruunaa ja päärynää. Muita raaka-aineita ovat valkoviini ja konjakkiöljy sekä lukuisat luontaiset aromit, kuten anis ja vanilja. Pommacin sokeripitoisuus on muihin virvoitusjuomiin verrattuna alhaisempi.

Keskeinen osa Pommacin valmistusta ja myös makua on uutteen kypsytys aidoissa tammitynnyreissä kolmen kuukauden ajan. Valmistusmenetelmä on pysynyt samana juoman syntyvuosista tähän päivään asti. Tynnyrit sijaitsevat Danisco Cultorilla Norrköpingissä Ruotsissa, jossa uute valmistetaan. Käytettävät tynnyrit ovat yli sata vuotta vanhoja.

Nimensä juoma sai jalojuomien mukaan; Pommac tulee sanoista Pommery, viitaten samppanjaa muistuttaviin ominaisuuksiin, sekä Cognac tammitynnyrikypsennyksen mukaan.
[Lähde: Hartwall 2002]

Tuotetiedot

NimiPommac
AinesosaSekahedelmälimsa
Alkoholi0.16 %
Sokeripitoisuus79 g/l
Värikellertävä
VäriaineetE 150, Sokerikulööri, [punaruskea-tummanruskea-musta]
ValmistajaHartwall
MaaSuomi