Drinkkiklubi.com | Drinkkien valmistus > Menetelmät
Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi
   

Drinkkien valmistusmenetelmät

Rakennetaan (Building, Floating, Layering)

Juoma rakennetaan, kun se valmistetaan lasiin, josta se tarjoillaan. Ainesosat lisätään yksi kerrallaan lasiin, jonka jälkeen drinkki on valmis. Etenkin jos juoma sisältää hiilihappopitoisia ainesosia, ei drinkkiä ole tarvetta sekoittaa. Toisinaan juomaan saatetaan lisätä baaritikku, jolloin niin haluttaessa voi juomaa hiukan sekoittaa.

Kerroksittain rakentaminen on tämän menetelmän erikoistapaus. Tarkoituksena on pitää ainesosat erillisinä kerroksina. Voidakseen rakentaa tällaisen drinkin on tiedettävä ainesosien ominaispainot. Nestemäisten ainesosien ominaispaino riippuu käytännössä ainesosan sokeripitoisuudesta. Ainesosat tulee lisätä lasiin painavimmasta alkaen, jotta viimeisin lisätty ainesosa jäisi luontevasti edellisen kerroksen pinnalle. Nestemäiset ainesosat valutetaan lasiin pitkin baarilusikan kuperaa pintaa. Lusikan kärkeä pidetään aivan lasin nestepinnan tasolla, jottei "pudotus" aiheuttaisi kerrosten sekoittumista keskenään.

Rakentamalla valmistettavat drinkit »

Hämmennetään (Stirring)

Drinkki valmistetaan hämmentäen, kun on vaarana, että drinkin väri samenee sekoitettaessa ainesosat keskenään. Ainesosia hämmenetään vain sen verran, että ainesosat juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Näin drinkki säilyttää kirkkaan ja houkuttelevan värinsä.

Hämmentämällä valmistettavat drinkit »

Ravistetaan (Shaking)

Heikosti toisiinsa sekoittuvia ainesosia sisältävät drinkit valmistetaan ravistimessa. Kun drinkkiä halutaan samalla jäähdyttää lisätään ravistimeen jäitä, joiden päälle ainesosat kaadetaan. Sekoittaminen tulee suorittaa nopeasti, jottei jään sulaminen laimenna drinkkiä.

Mikäli reseptissä mainitaan siivilöinti (straining), käytä aina jääkuutioita. Jäämurska saattaa tukkia siivilän.

Ravistamalla valmistettavat drinkit »

Koneravistus (Blending)

Koneravistusta käytetään kun ainesosia on muuten mahdotonta sekoittaa keskenään. Etupäässä menetelmää käytetään, kun drinkkiin halutaan soseutettuja marjoja, murskattua jäätää tai vaikkapa jäätelöä.

Mikäli reseptiin kuuluu jäisiä ainesosia, murskaa ne ennen nestemäisten ainesosien lisäämistä. Tämä ehkäisee drinkin laimentumista.

Koneravistamalla valmistettavat drinkit »