Drinkkiklubi.com | Drinkki > Sweet Negroni
  •  
  •  

Drinkkiklubi.com Kotibaarimestarin drinkkiopas ja baarikaappi

Baarimestarina

Drinkki - Sweet Negroni

Sweet Negroni

Samankaltaiset reseptit »
Luettu
5942
Arvosteltu
0
Kommentoitu
4
Lisätty suosikkeihin
?

Kategoria

Ajankohta
All Day
Makeus
Makeahko
Lasi
Cocktail-lasi
Lämpötila
Viileä
Menetelmä
Hämmennetään
Lähde
Oma resepti, 2010

Kuvaus

Juoma on perinteisen negronin makeampi versio eli tarkoitettu yleisesti nautittavaksi, ei vain aperitiiviksi. Triple Sec -liköörin makeus leikkaa drinkin katkeroisuutta hieman mutta jättävät sen mukavaksi puraisuksi jälkimakuun. Lisäksi triple sec toimii appelsiininmakuisena hyvin drinkissä, joka on perinteisesti koristeltu appelsiininpalalla tai tai sen kuorella.

Juoma voidaan jatkaa soodavedellä, tai myös lime- tai sitruunalimsalla jos halutaan entistä makeampi drinkki. Käytä old fashioned -lasia jatkettuihin drinkkeihin.

Sekä tavallinen että jatkettu drinkki voidaan nauttia niin jääpalojen kanssa kuin ilmankin. Perinteinen neroni nautitaan jäiden kera.

Ohje

Valmistetaan kuten tavallinenkin negroni: laita sekoituslasiin muutama jääpala tai murskattua jäätä, lisää ainesosat ja hämmennä. Siivilöi juoma jäähdytettyyn cocktaillasiin ja koristele appelsiiniviipaleella tai sen kuoren palalla.

Käytä juomaan makeata vermuttia. Sekä punainen (negroni rosso) että valkoinen (negroni rosato) toimivat.

Ainesosien suhde on 1:1:1:1, eli baarimittaiseen drinkkiin tulee kaikkia ainesosia 1 cl. Perinteinen negroni kuitenkin valmistetaan käyttämällä kaikkia ainesosia 3 cl, jolloin triple seciäkin lisätään 3 cl.